Idén is elindítja különleges, karácsonyi adománygyűjtő akcióját a Pesti Magyar Színház. December 1-től december 20-ig várják a teátrumba látogató nézők plüssmaci-felajánlásait, ám nem a megszokott formában. Az adományokat ugyanis nem egy gyűjtőládában kell elhelyezni. A szervezők a tavalyi évhez hasonlóan most is azt várják, hogy a gyerekeknek szóló előadásokra érkező nézők a tapsrendnél feldobálják a színpadra a mackókat.

Tavaly Szűcs Sándor színész ötlete nyomán született meg a Mackold! program, melyen több zsáknyi plüssmacit gyűjtött a színház. A nézők pedig olyannyira komolyan vették a dobálást, hogy a puha játékfigurákat az előadás végén közösen gyűjtötte össze színész, zenész, karmester és díszítő, ugyanis mindenhova „érkezett” felajánlás, még a zenekari árokban is landoltak plüssmedvék.

A grafika Havas Györgyi munkája.

A Tündér Lala, a Rumini, az Időfutár, A muzsika hangja, a Valahol Európában és a Holnap Tali-musical tapsrendje során várják a plüssöket a szervezők. A felajánlásokat december 20. után az Ökumenikus Segélyszervezet intézményeiben élő gyerekekhez juttatják el.

Kiemelt kép: A tavalyi gyűjtés (fotó: Zsigmond László)