2018-ban már 14. alkalommal rendezik meg a karácsonyi ünnepi időszak egyik legnagyobb adománygyűjtő akcióját. A MikulásGyár fő helyszíne idén a Millenáris Parkban lesz, mellette pedig a Lurdy Házban is találkozhatnak majd az emberek a jellegzetes kupola alakú építménnyel. A gyűjtőállomásokon november 30-tól december 21-ig minden nap, reggeltől estig várják az adományokat.

A MikulásGyár tartós élelmiszert (tészta, konzervélelmiszer, olaj, cukor, só, liszt…), tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, takarót, játékot, könyvet gyűjt. Az önkéntesek az adományokat dobozokba szelektálják, majd ezeket a Magyar Vöröskereszt megyei központjaiba juttatja el a Magyar Posta. A csomagokat rászorultsági alapon osztják szét. Akik nem tudnak eljutni valamelyik gyűjtőpontra, de segíteni szeretnének, azok maguk is összeállíthatják a csomagokat, a dobozra nagybetűkkel csak rá kell írni, hogy MIKULÁSGYÁR, és a posta térítésmentesen átveszi azt.

Az idei akcióhoz a József Attila Színház is csatlakozott. November 30-tól a teátrum is gyűjtőpont lesz, estéről estére várják az adományokat. A színház társulata emellett négy alkalommal különleges produkciókkal is készül a MikulásGyár fő helyszínén, a Millenárison.

November 30. (15:00)
Légy jó mindhalálig (fellép: Fekete Réka Thália, Korponay Zsófia, Jónás Andrea, Ömböli Pál és a gyerekek)
December 2. (16:00)
Diák Slam Poetry – MikuláGyár edition (versek a Renegátlástalanoktól a rendezvény apropóján)
December 7. (16:00)
A Veszprémi Légierő Zenekara és Korponay Zsófia
December 14. (15:00)
Exkluzív részletek a Vesztegzár a Grand Hotelben című új előadásból