A Budapest Bábszínház ebben az évben is gyűjtést szervez a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány számára, amely 1999 óta dolgozik az esélyegyenlőségért, társadalmi integrációért, a gyerekszegénység, és az átörökített mélyszegénység felszámolásáért Európa tíz legszegényebb régiójának egyikében.

A szervezők ezúttal is elsősorban könyvek, rajzeszközök, játékok és édesség felajánlását várják, amelyeket december 1-től december 13-ig minden nap 10 és 18 óra között a színház előcsarnokában található ládákban helyezhetnek el a segítő szándékú adományozók. Az így összegyűjtött ajándékok a Berettyóújfaluban és környékén élő rászoruló gyermekek karácsonyfája alá kerülnek.

És hogy honnan a több éve tartó szoros kapcsolat? A Budapest Bábszínház Gingalló című előadásának különleges látványvilága az Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészeti Intézmény tanulóinak rajzai alapján készült, melynek rendezője Ellinger Edina így nyilatkozott erről: „Szerettük volna felhívni a figyelmet arra a kiemelkedő szakmai munkára, amely az Igazgyöngy Alapítványban folyik. Az L. Ritók Nóráék által vezetett művészeti képzés Magyarország legszegényebb, legkilátástalanabb részein élő gyerekeknek ad hitet és önbizalmat a művészi önkifejezés lehetőségén keresztül.”

Tóth Brigitta rajza