Szétesik körülöttünk a világ és egyre mélyebbre nyom le minket a pandémia? Pattanásig feszülő idegekkel liftezünk a karantén és a szabad mozgás között? Mit mondana erre Shakespeare mester, akinek egész életét végigkísérte az újra és újra visszatérő pestisjárvány? Az lehet, hogy kiégett, üres aggyal ült ő is, miközben egy vígjátékot próbált kipréselni magából? De hogyan lett ebből a valaha volt legismertebb szerelmi történet? Tudunk-e a világirodalom egyik legnagyobb alakjáról annyit, hogy még a szerelmes mindennapjait is megmutassuk?

Ha mi nem is, de Marc Norman és Tom Stoppard minden bizonnyal igen! Félelmetes magabiztossággal vegyítik a valóságot és a fikciót, megtörténtet a fantázia világával. Elhisszük nekik? Naná! Kétségünk sincs a történet végén afelől, hogy ez a szerelem így sodorta magával Will Shakespeare-t és Viola de Lesseps-et.

Zsenik találkozása: Shakespeare, Norman, Stoppard. Tartsatok Posonyi Takács Lászlóval a Színház? Nem gáz! negyedik epizódjában is, ahol a Szerelmes Shakespeare kerül terítékre!

Kiemelt kép: Posonyi Takács László (Fotó: Győri Nemzeti Színház)