A Magyar Hospice Alapítvány a Nárcisz Asztaltársasággal közösen immár hatodik alkalommal rendezi meg a nyárbúcsúztató gasztroeseményét. Az idei est azért is különleges, mert a programsorozat történetében először egy páratlan színházi élménnyel fűszerezik meg a gasztronómiai ünnepet.

A vacsora előtt A bilincs a szabadság legyen címmel felolvasószínházi előadást láthatnak a nézők, a szövegkönyv Polcz Alaine és Mészöly Miklós levelezése alapján készült. A Seres Tamás által szerkesztett és rendezett, eredeileg a Petőfi Irodalmi Múzeum felkérésére 2017-ben bemutatott darabban Balsai Móni és Trill Zsolt tűnik fel. Az előadást követő vacsorán Budapest nyolc neves éttermének különleges fogásait kóstolhatják meg a részvevők: a Bodrogi Kúria Wellness Hotel, a Cyrano, a Két Szerecsen Bisztró és Kávéház, a Nobu Budapest, a Pastrami Étterem, a Trattoria Pomo D’Oro, a Robinson Restaurant és az Ürömi Hütte séfjei egy-egy remek fogással kényeztetik a vendégeket.

A szeptember 2-án megvalósuló est háziasszonya Mautner Zsófi lesz, a vacsorajegy megváltásával az előrehaladott állapotban lévő daganatos betegek méltó, humánus ellátását támogatják.

Kiemelt kép: Balsai Móni (fotó: femina.hu) és Trill Zsolt (fotó: Eöri Szabó István / Nemzeti Színház)