Március legvégén jelenik meg a Kossuth Kiadó gondozásában a világhírű norvég krimiíró, Jo Nesbø első gyermekregényének, a Doktor Proktor pukiporának hangoskönyv-változata. Bülle, Lise és a feltaláló-professzor vidám kalandjait Szinetár Dóra tolmácsolásában ismerhetjük meg.

A Doktor Proktor-sorozat első része eredetileg 2007-ben jelent meg (magyarul 2012-ben), a széria azóta további négy kötettel (Idővihar a kádban, Szeleburdi világvége, A nagy aranyrablás, (Dermesztően) csendes éj), valamint egy különleges, ál-ismeretterjesztő könyvvel (Bestiák, amelyek bár ne lennének) bővült, amely tovább mélyíti a nesbø-i világot. A történet hőseit 2014-ben színpadon is láthattuk életre kelni, ekkor mutatták be ugyanis a Kolibri Színházban a Doktor Proktor és a Holdkaméleonok című előadást, amelynek a regényfolyam harmadik része, a Szeleburdi világvége szolgált alapjául.

Március 30-án, a Kossuth Kiadó jóvoltából a sorozat első része hangoskönyv formájában is elérhetővé válik, a regényt Szinetár Dóra, Jászai Mari-díjas színésznő olvassa fel. Aki szeretné, április 24-én, a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon akár magával a szerzővel is dedikáltathatja a lemezt, Jo Nesbø ugyanis a fesztivál egyik kiemelt vendégeként érkezik hazánkba.

Kiemelt kép: Szinetár Dóra (fotó: Pejkó Gergő)