Megjelent a Színészlegendák II. Vallomások, visszaemlékezések, elbeszélések 1896–1946 című hangoskönyv, a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Katolikus Rádió Zrt. és a Petőfi Irodalmi Múzeum Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet közös vállalkozásának második összeállítása.

Igazi csemege a Színészlegendák folytatása a színház- és az irodalomkedvelők számára, hiszen olyan neves művészek írásai szólalnak meg mai színészek hangján, akikre méltán lehetünk büszkék. Mások mellett meghallgathatjuk Fedák Sári, Perczel Zita, Bajor Gizi, Rátkai Márton, Csortos Gyula, vagy Jávor Pál egy-egy szövegét is. A felolvasó színművészek sora is jelentős, akik között szerepel például Bánsági Ildikó, Blaskó Péter, Császár Angela,  Hirtling István, Hűvösvölgyi Ildikó, Kubik Anna, Lukács Sándor, Mécs Károly, Reviczky Gábor és Szarvas József.

Rátóti Zoltán, az MMA Színházművészeti Tagozatának vezetője és a kiadvány művészeti vezetője hangsúlyozta, hogy a nagy színészlegendák örömmel írtak a szerepeikről, a társadalmi helyzetükről, a magánéletükről, és fontosnak tartja, hogy e szövegek a fiatalokhoz is eljussanak, hiszen a színészlegendák példaképek, a tapasztalat viszont az, hogy a mai ifjúság már nem ismeri ezeket a néhány évtizeddel korábban alkotó színművészeket.

A további tervek között szerepel a hiánypótló hangzóanyag harmadik részének mielőbbi megjelentetése, melyet Gajdó Tamás színháztörténész, a kiadvány szerkesztője, az OSZMI tudományos főmunkatársa is megerősített, aki elmondta, hogy bőséges anyagmennyiség áll rendelkezésre, a 20. század első felében ugyanis meglehetősen sok művész örökítette meg a színházi életet, felhívva ezzel a figyelmet saját magára és művészetére.

A Színészlegendák II. Vallomások, visszaemlékezések, elbeszélések 1896–1946 című hangoskönyvet hamarosan interneten is elérhetővé teszik.

Kiemelt kép: a sorozat második részének CD-je (Fotó: mma.hu)