A BIAK Színitanház szeptemberben Színész I., Színész II., valamint Színházi- és  rendezvénytechnikus képzést indít Békéscsabán.

A Színitanház – a 25 éve elindított színészképzés mellett – a magyar színházi piacon hiány- és háttérszakmák képzésére, gyakorlati tudás nyújtására jött létre. Oktatási koncepcióját igazolja, hogy végzett diákjaik túlnyomó többsége (kb. 70 százaléka) a pályán tudott maradni és a színpadon vagy a háttérben értékes munkát végez, sőt a háttérszakmák képviselőiről kijelenthető, hogy szinte 100 százalékuk a szakmában dolgozik. Ez nem véletlen, hiszen ezen szakmák elsajátítására – az egyetemi képzéseken kívül – Magyarországon máshol nincs lehetőség.

A szeptemberre meghirdetett komplex, gyakorlatközpontú, államilag finanszírozott képzések gyakorlati helyszíneit a Békéscsabai Jókai Színház, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ, a Fővárosi Nagycirkuszban és a Szarvasi Vízi Színház biztosítja.

További információk, a jelentkezési lap és a részletes felvételi tájékoztató a www.szinitanhaz.hu vagy a www.circuschool.hu oldalakon érhető el.

Kiemelt kép: Seregi Zoltán a Jókai Színház igazgatója és a Színitanház szakmai vezetője (Fotó: A Színitanház Facebook oldala)