Jövő tavasszal mutatja be a Pinceszínház a Meghallgatást, Balázs Ágnes legújabb darabjából készült előadást Gáspár András rendezésében. A két főszereplőt a színészházaspár Murányi Tünde és Kálid Artúr játssza. A Meghallgatás bemutatója 2019 márciusában lesz, az olvasópróbát viszont már a napokban megtartották.

Murányi Tünde és Kálid Artúr (fotó: Herbszt-Véner Orsolya)

A Meghallgatás története Bogár Elláról, az ünnepelt színésznőről, és Láng Leonárdról, a tehetséges, ám sikertelen színművészről szól. Együtt kezdték a pályát, huszonöt évig voltak házasok, a szakmai válsággal küzdő férfi egy kezdő színésznő miatt azonban elköltözött otthonról, magára hagyva az ötvenéves asszonyt. Egy évvel ezután egy szereplőválogatáson találkoznak újra, és amíg várnak, felszínre kerül negyedszázadnyi sérelem és öröm, gyilkos indulatok csapnak össze.

A párkapcsolati drámának induló színdarab fokozatosan alakul pszicho-krimivé, a nézők együtt nyomoznak Láng Leonárddal, és vele együtt rakják össze a színdarab szürreális valóságát. A végén pedig feltehetik majd a kérdést, hogy ki felel mindazért, ami velünk történik az életünkben? Milyen döntések vezethetnek az emberi kapcsolatok válságba jutásáért, és vajon mennyire vagyunk felelősek mi magunk a döntéseinkért.

Forrás: balazsagnes.shp.hu

Kiemelt kép: Herbszt-Véner Orsolya