Március 17-én Egyszer élünk címen ad koncertet a TRIP Hajón a Szakértők (Artisans) zenekar. Az eseményen fellép az Európában turnézó, amerikai The Tiptons Sax Quartet és a salzburgi Saxofour együttes is. A Szakértők 2003-ban alakult Kaposváron, a Mohácsi János rendezte Csak egy szög című előadás kísérő zenekaraként. Ezután több másik produkcióban és színházban is közreműködtek muzsikusként és színészként is.

Dolgoztak többek között a Nemzeti Színházban 2004-ben bemutatott Sárga Liliomon, majd ugyanott a 2011-es Egyszer élünkben, 2014-ben pedig az Örkény Színházban a Számodra helyben hallhatta őket muzsikálni a közönség. Egyik legutóbbi munkájuk a Radnóti Színházban volt, ahol az Egy piaci napban működnek közre. A Szakértők nem csak az előadások alkalmával lépnek a közönség elé. A Kovács Márton vezetésével létrehozott színházi muzsikákból önálló koncerteket adnak, melyekbe bevonják a velük dolgozó színészeket, társulatokat is.

Fotó: Hungary Live Festival – New York

Legújabb koncertjükön fellép két színésznő, Radnay Csilla és Bánfalvi Eszter is. A Szakértők után a Tiptons, majd a Saxofour zenél, az est végén pedig mindhárom formáció színpadra áll egy nagy közös produkció erejéig.

A Szakértők tagjai: Ágoston Béla (szaxofonok, klarinétok), Bodor Tibor „Teskó” (harmonika, hárfa), Csíkvár Gábor (bőgő), Gyulai Csaba (ütők, gadulka),  Kápolnás Attila (klarinétok, szaxofonok), Kovács Márton (hegedű, ének), Móser Ádám (harmonika), Némedi Árpád (cimbalom, ének),  Rozs Tamás (cselló, ének), Sebesi Tamás (dobok, ütők, ének), Zságer-Varga Ákos (billentyűk), Wagner-Puskás Péter (billentyűk)

Kiemelt kép: Ursula Lindenbauer