Ahogy arról már tegnapi cikkünkben beszámoltunk, az M5 idén ifj. Johann Strauss klasszikusával, A denevér című operett közvetítésével zárja az évet, ám itt még koránt sem lesz vége az MTVA színházi vonatkozású szilveszteri műsorainak: 22 órától a Duna Televízióra kapcsolva a kaposvári Csiky Gergely Színház zenés óévbúcsúztató gálaműsorát láthatják a nézők.

„Mivel a vidéken megszokott népszínházi struktúrában működünk, ezért vannak zenés előadásaink, amelyekből tudtunk meríteni. Ilyen például a Tanulmány a nőkről, a Van, aki forrón szereti, a Tüskevár, illetve a most készülő Csárdáskirálynőből is kerültek dalok a műsorba. Emiatt szerencsére a műfaji sokszínűség is adott volt, az operett és a musical klasszikusok mellett sanzonok is felcsendülnek majd a programban. A kaposvári társulat mellé érkezett néhány vendégelőadó is a Cooperával való együttműködésnek köszönhetően, így mások mellett Miklósa Erika, Dolhai Attila, Szendy Szilvi, Laki Péter, Molnár Levente, Oszvald Marika, Szulák Andrea és Fischl Mónika is feltűnnek majd a gálán egy-egy produkció erejéig” – mondta Olt Tamás, a teátrum művészeti igazgatója.

A műsort idén felvételről közvetíti a Duna Televízió, amely számos izgalmas rendezői eszköz kipróbálására adott lehetőséget Bori Tamás és Olt Tamás számára, akik együtt felelnek az idei gálaműsor koncepciójáért. „Próbáltunk előnyt kovácsolni abból, hogy most nem tudtunk közönséget fogadni, így a nézőteret úgy alakítottuk át, hogy a Győri Filharmonikus Zenekar hatvan művésze egymástól megfelelő távolságban foglalhasson helyet, az előírásokat betartva. A színészek és a szólisták eközben pedig a színpadon dolgoztak. Ennek az elrendezésnek köszönhetően nemcsak változatosabb lett a műsor látványvilága, hanem arra is módunk nyílt, hogy megmutassuk, mi mindent tud az újonnan felújított színházunk: hogy működnek a forgóink, a süllyedő rendszerünk, a zsinórpadlásunk, illetve, hogy milyen nagyszerű munkát végeznek az ezeket kezelő szakembereink” – árulta el nekünk Olt Tamás.

Ha szeretnétek igazi színházi pillanatokkal zárni 2020-at, tartsatok Miklósa Erikával és Fülöp Péterrel, a kaposvári Csiky Gergely Színház ügyvezető igazgatójával, akik házigazdaként kalauzolják majd végig a nézőket az esten!

Kiemelt kép: Jelenet a kaposvári Csiky Gergely Színház szilveszteri gálaműsorából (Fotó: Cservölgyi Zsófia)