November 14-én immár ezredik alkalommal mesélik majd el elfeledett történeteiket az ütött-kopott kis ház padlásának szellemei, és csendül fel egy fényév távolságra lévő gyönyörű világ zenéje. Már több mint három évtizede megy töretlen sikerrel a méltán klasszikus A padlás című darab a Vígszínházban, és most az ezredik előadás alkalmából videó kihívást hirdetett a teátrum.

Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter szívet melengető meséjét 1988. január 27-én mutatták be a Vígszínház nagyszínpadán Marton László rendezésében. A történet egy furcsa fordulatot vett betörés, egy különc szabadúszó kibernetikus, egy szerelmes szomszédlány és négy, a túlvilágot kereső szellem meséjét eleveníti meg, fülbemászó dalok kíséretében. Az eredeti szereposztásban a legendás Kaszás Attila játszotta Rádiós szerepét, míg a szellemeket Méhes László, Pápai Erika, Rácz Géza és Rudolf Péter, a teátrum mostani igazgatója alakította. Süni szerepében pedig Igó Éva volt látható, aki immár Mamókát játszva tündököl a színpadon. A megható zenés mesén generációk nőttek fel, és azok a gyerekek, akik harminc vagy húsz éve látták az előadást, most a gyerekeiket viszik el a színházba, hogy együtt újra elutazzanak a messzi-messzi padlásra.

Az ezredik jubileumi előadás alkalmából a Vígszínház videó kihívást hirdetett #szilvásgombóc névvel. A kihívás keretein belül arra kérik a résztvevőket, hogy küldjenek magukról egy videót, amiben Mamóka Szilvásgombóc című dalát éneklik, és azt küldjék el a video@vigszinhaz.hu email címre. A beérkező videókból egy ünnepi videómontázs készül majd az alkotókkal, valamint az egykori és mostani szereplőkkel.

A teátrum nagyon sok szeretettel várja a videókat, és nagy boldogsággal és izgalommal készülnek minden idők legsikeresebb magyar musicaljének ezredik előadására.

Kiemelt kép: A padlás szereplői (Fotó: Vígszínház)