December 15-én tartja idei második bemutatóját a Thália Színház. A Legyen férfi, Monsieur Pignon! után egy klasszikus bohózatot állítanak színpadra, melynek rendezője a Radnóti Színház társulatának tagja, Kelemen József lesz. A színművész nem először dolgozik a Thália csapatával, az ő irányításával készült ugyanis a Csoda korban élünk, és a Rövid póráz is. Most egy újabb Feydeau-vígjátékot rendez, ez lesz a Bolha a fülbe.

Az olvasópróba (fotó: Thália Színház)

A teátrum társulata október végén tartotta meg az előadás olvasópróbáját, és jelenleg is nagy erőkkel készülnek az egy hónap múlva tartandó premierre. A Bolha a fülbe főszereplője Chandebise, a köztiszteletben álló biztosítási cég vezetője. Egyik nap ismeretlen hölgytől kap szerelmes levelet, aki randevúra hívja egy kétes hírű szállodába. Chandebise hűséges és kishitű: eldönti, hogy nem megy el, inkább a legjobb barátját küldi maga helyett. A névtelen levelet gyanakvó felesége barátnője írta, hogy lépre csalja. A Hotel Numerában azonban a randevú „rémálommá” változik…

Szerelem, házasság, megcsalás, féltékenység, megfejelve egy klasszikus bohózati elemmel: a szereplők közül ketten a megtévesztésig hasonlítanak egymásra – áll még az ismertetőben. A háromfelvonásos előadás főszerepében Szervét Tibort láthatja a közönség, a féltékeny feleséget, aki lépre szeretné csalni hűtlennek vélt párját, Gubás Gabi alakítja.

Szervét Tibor az olvasópróbán (fotó: Thália Színház)

Szereplők: Szervét Tibor (Chandebise), Gubás Gabi (Raymonde), Pindroch Csaba (Tournel), Mózes András (Camille), Nagy Viktor (Histangua), Szabó Erika (Lucienne), Vida Péter (Dr. Finache), Tamási Zoltán (Ferraillon), Mórocz Adrienn (Olympe), Bán Bálint (Rugby), Hunyadkürti István (Baptistin), Tóth Eszter (Antoinette), Domokos László mv. (Étienne)
Alkotók: Bujdosó Nóra (díszlet- és jelmeztervező), Magócs Niki (rendezőasszisztens), Serfőző Andrea (súgó), Hamvai Kornél (fordító), Kelemen József (rendező)
Bemutató: december 15.

Kiemelt kép: Gubás Gabi, Tóth Eszter és Szervét Tibor (fotó: Thália Színház)

Forrás: Thália Színház