A tavalyi, nagysikerű „Ember küzdj, és bízva bízzál” című, Az ember tragédiája előadáshoz kapcsolódó szpotverseny után, most új pályázatot hirdet a Nemzeti Színház. Decemberben mutatják be Shakespeare utolsó művét, A vihar című előadást. A teátrum repertoárján évek óta nagy sikerrel fut Shakespeare két másik darabja, a Szentivánéji álom és az Othello is, melyeknek központi témája a szerelem.

A felhívásban arra biztatják a 15-25 év közötti nézőket, hogy készítsenek telefonjukkal egy flashmob-szerű videót, akár önállóan, akár párban, a helyszín pedig bármi lehet, ahol mások előtt népszerűsíteni tudják Shakespeare-t vagy az író bármely drámáját. Az elkészült, maximum 1 perces videókat a Nemzeti Színház Instagram oldalára a beérkezések sorrendjében töltik fel. A kreatív videókat háromtagú zsűri – Szász Júlia színművész hallgató, valamint Farkas Dénes és Rácz József színművészek – értékelik majd, emellett a közönség szavazatait is várják.

A saját névvel ellátott videókat a vihar@nemzetiszinhaz.hu email címre kell küldeni. A játék időtartama: 2019. október 1. és december 1. között, eredményhirdetés: 2019. december 10-én. A díjkiosztóra A vihar premierén, 2019. december 20-án a Nemzeti Színház Nagyszínpadán kerül sor.

A közönségdíjas és a harmadik helyezett nyereménye: 2 tiszteletjegy A vihar december 20-i bemutatójára, valamint 1-1 Shakespeare ismert szövegeit tartalmazó powerbank. A második helyezett nyereménye: 2 tiszteletjegy A vihar december 20-i bemutatójára, 1 Shakespeare mondatot tartalmazó powerbank, valamint exkluzív kulisszajárás a darab egyik szereplőjével. Az első helyezett nyereménye: 2 db repülőjegy Londonba és 2 db színházjegy a Globe Színházba. (A nyertesek útiköltségét a Nemzeti Színház fedezi.)

Kedvcsinálónak a Nemzeti Színház is elkészítette saját verzióját, Rácz József színművész szereplésével.