Idén is önálló produkcióra készül a Szegedi Nemzeti Színház Tánckara az elmúlt évad Peron-swing előadása után, mely nagy sikert aratott. Március 29-én mutatják be Czene Zoltán-Hajdu Anita-Károlyi Krisztián Gengszterek című táncjátékát a Kisszínházban.

A ’20-as évek Chicagojába vezetnek majd minket, a történet ugyanis a szesztilalom idején játszódik, egy szeszcsempész maffiabanda hétköznapjait láthatjuk, hiszen nekik átlagos az, ami nekünk cseppet sem. Folyamatosan igyekszenek elkerülni a rendőrségi razziákat, ennek érdekében szoros kapcsolatot ápol a maffia vezére és a rendőrkapitány, sőt Don még az egyetlen lányát is áruba bocsátaná a sikeres üzletek reményében. Azonban a lány szíve sajnos már valaki másé, így a két fiatal az illegálisan működtetett kocsmák szivarfüstös univerzumában keres kiutat a Madame segítségével. Azt azonban, hogy sikerrel járnak-e csak a krimiparódiából tudhatjuk meg!

Az alkotók közreműködésével közönségtalálkozót szerveznek a premierhez kapcsolódóan, erre érdemes ellátogatni március 19-én 16:30-tól. Barnák László, főigazgató moderálásával Hajdu Anita, tánckarvezetó, rendező-koreográfus, Czene Zoltán, író-dramaturg, Károlyi Krisztián, zeneszerző és a darab szereplői közül Stefanik Kata és Fülöp Ádám tánckari művészek invitálnak beszélgetésre a Reök-palotába!

Az eseményt a Szegedi Nemzeti Színház hivatalos Facebook oldalán közvetítik, a közönségtalálkozón való részvétel ingyenes azonban regisztrációhoz kötött, ezt március 19-én 15 óráig tehetjük meg a gyakornok@szegediszabadter.hu email-címen. Ki tudja, talán kedvet kapunk egy kis szivarhoz, szerelemhez, azt azonban reméljük, hogy senki nem válik maffiafőnökké!

Kiemelt kép: A Gengszterek című önálló produkcióval készül a Szegedi Nemzeti Színház Tánckara! (Fotó: szinhaz.szeged.hu)