Szeptember 16. és 18. között zenével, irodalommal, színházzal és különleges borkóstoló programokkal várják a látogatókat Tállyán, a VII. Kerekdomb Fesztiválon, amely összehozza a kultúra, az aktív programok és a borok kedvelőit, valamint bemutatja a település szépségeit és értékeit.

Napközben a látogatók e-bike és evezős túrákon vehetnek részt, felfedezhetik a közeli dűlőket vagy Tállya történelmével ismerkedhetnek meg a Hosszúlépés.járunk? sétáin, de beülhetnek egy izgalmas színházi vagy irodalmi előadásra, filmre, borkóstolóra is. Esténként a koncerteké a főszerep: fellép többek között a Margaret Island, a Blahalouisiana, a Honeybeast és a Budapest Bár, de érkezik még Caramel, Palya Bea és zenekara, a Sorbonne Sexual, a Hét Hat Club, Saya Noé, a Kertekalatt, a Platon Karataev duó, az Anahit akusztik duó és a Szilárd Piano Projekt is. A színházban az Art-Színtér és a Művészetek Völgye közös produkcióját, a Mr. és Mrs.-t mutatják be, valamint Edward Albee Három magas nő című darabja is látható lesz, csak úgy, mint Pokorny Lia LIAison című zenés stand-up estje. Beck Zoli és Vecsei H. Miklós a Kártyajáték című irodalmi műsorral, Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska pedig Pilinszky és én című előadásukkal érkezik. A tállyai evangélikus templom komolyzenei koncerteknek ad otthont: a közönség hallhatja Rohmann Ditta gordonkaművész és Szirtes Edina Mókus kamaraformációját, a Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertjét és Berecz Mihály zongoraművész, a Cziffra Fesztivál Tehetség-díjasa szólóestjét is.

A helyi borászatok tárt kapukkal, gasztro- és borkülönlegeségekkel, érdekes kóstolókkal készülnek, miközben a látogatók megismerhetik a borvidék történetét, emellett koncertek, felolvasások színesítik a programot. Visszatér a tavaly a fesztiválon debütált Figi és Lipike, akik tokaji ízekkel és a Czinege Tamás nevével fémjelzett Gastro-Hackkel és Zen különteremmel készülnek. Az Aktív Magyarországgal együttműködve ismét lesz Tállya-Golop futóverseny is. 

Kiemelt kép: Vecsei H. Miklós és Beck Zoltán (Fotó: Színház Online)