Az eSzínház működtetője, az Alapítvány a Magyar Színházakért 2021. szeptember 17. és 26. között megvalósuló online színházi fesztivált hirdet magyarországi és határon túli magyar színházak, független társulatok részére. A teátrumok három különböző kategóriában nevezhetik előadásaikat.

A fesztivál az eSzínház platformján, online zajlik majd, időtartama alatt a nézők számára korlátlanul elérhetővé válnak az előadások, valamint szavazhatnak is az általuk legjobbnak ítélt produkciókra. A szervezők célja egyrészről, hogy hiánypótló módon az elmúlt évek nehézségei, a COVID-dal sújtott évadok ellenére a színházak meg tudják mutatni értékes alkotásait, másrészt, hogy a nézők és a mecénások támogatni tudják a társulatokat és alkotókat azzal, hogy jegyet, bérletet váltanak a Fesztiválra, illetve mecenatúrát biztosítanak. Az alapítvány a fesztivál létrehozásával, az eSzínház Közönségdíj megalapításával és kiosztásával hagyományt kíván teremteni, valamint a tervek szerint a programsorozatot szakmai beszélgetések, élő bejelentkezések és interaktív közönségtalálkozók is kísérik majd.

Nevezni olyan, 2019 szeptemberét követően bemutatott, magyar nyelvű és jogtiszta előadással lehet, amely még nem szerepelt más fesztiválon, az alábbi három kategóriában: prózai előadás, zenés előadás, gyerek- és ifjúsági előadás. Minden produkció a fesztivál teljes időtartama alatt megtekinthető lesz akár egyedi jegyvásárlással, akár bérlettel, ez utóbbit adott kategóriára és az összes előadásra is meg lehet vásárolni.

A részletes jelentkezési, részvételi feltételek az eSzínház Fesztivál oldalán érhetőek el.

Kiemelt kép forrása: Simone Joyner/Getty Images