Bár az HBO felhagyott a saját gyártású magyar tartalmakkal (A Híd volt az utolsó), azonban ez nem jelenti azt, hogy nem kerülnek be a felhozatalába olyan alkotások, amiket hazai filmesek készítettek. A streamingszolgáltatás kínálatában jelenleg is megtalálhatóak többek között olyan darabok, mint a Zanox – Kockázatok és mellékhatások, a Larry, a Jövő nyár, a Szép csendben, az Űrpiknik, a Legjobb tudomásom szerint, a Külön falka, az Apró mesék vagy éppen a Vadlovak – Hortobágyi mese

Szeptember folyamán pedig két, az év első felében mozikba került film is megtekinthetővé válik a streamingplatformon: a Szűcs Dóra által rendezett Az almafa virága szeptember 7-én kerül fel, és a  két idősíkon összefonódó szerelmi történetet felidézi a ’70-es évek Budapestjének különleges hangulatát, továbbá elrepít minket az akkori és a mai Vietnámba is Koltai-Nagy Balázs (Bátrak földje, Budapest, ahol a szerelem kezdődik), Nari Nguyen (Drakulics elvtárs), Dzhuliya Lam (Budapest, ahol a szerelem kezdődik) és Sütő András (Háromezer számozott darab, Blokád) főszereplésével. 

A hónap második felében aztán Szakonyi Noémi Veronika rendezése, a Hat hét is felköltözik az HBO Maxra. A történet nem könnyű témáról beszél, hiszen a főszereplő, Zsófi (Román Katalin) egy lázadó tini, aki egy kis lakásban él húgával és instabil anyjával, azonban kiderül, hogy terhes. Felajánlja a babát örökbefogadásra, ám hamarosan kételkedni kezd, hat hete van a végleges döntésre. A mellékszerepekben olyan színészek bukkannak fel, mint Balsai Móni, Mészáros András és Györgyi Anna. 

Az HBO Max szeptemberi újdonságai között egyébként helyet kaptak olyan sorozatok, mint egy videojáték adaptációja (Twisted Metal), egy thriller (Farkas), egy dráma (East New York), egy romantikus vígjáték (Egy ágyban a sztárral), három true crime (Maxine, Natalia Grace különös esete, Ki ölte meg Biggiet és Tupacot?) és két doksi (Kim vs. Kanye: A válás, Megmentő komplexus) is, míg a filmek esetében jön a Tom Hanks nevével fémjelzett Az ember, akit Ottónak hívnak, a Trollok a világ körül animációs film, az Emily Bronte életét bemutató Emily, valamint az Asterix és Obelix: A középsi birodalom. Klasszikusokra is számíthatnak az előfizetők, például Woody Allen egyes filmjeinek (Kairó bíbor rózsája, Hannah és nővérei, Alice), a Langdon-trilógia (A Da Vinci kód, Angyalok és démonok, Inferno), a Men in Black trilógia és Noah Baumbach dramedyje (A 40 az új 20) képében. 

Kiemelt kép: Jelenet az Almafa virágából (Fotó: Hír TV) és a Hat hétből (Fotó: Hat hét Facebook)