Bérczes László tollából szeptemberben érkezik Mucsi Zoltán életrajzi könyve, amely betekintést nyújt a színészlegenda múltjába és jelenébe.

Mucsi Zoltán Jászai Mari-díjas színész és érdemes művész nem éppen egyenes vagy hétköznapi úton jutott el az országos ismertségig. Gyerekként futballistának készült, majd később sokáig géplakatosként dolgozott, de hírlap-kézbesítő is volt a Postánál. Az akkor még Színművészeti Főiskolára többször is jelentkezett, ám nem vették fel, 1997-ben mégis az akkor alakuló Bárka Színház egyik kiemelkedő társulati tagja lett. Arról, hogy hogyan jutott el ideáig és még sok másról is lehet majd olvasni a hamarosan megjelenő könyvben. „Kis színháztörténet, nagyszerű szereplőkkel, feltűnik Scherer Péter (Pepe), az elengedhetetlen társ, nagyszerű alkotók, Jancsó Miklós, Cseh Tamás. Kis családtörténet, ugyancsak nagyszerű szereposztással. (…) Aki felnyitja ezt a könyvet, nem pusztán egy beszélgetésbe, hanem egy sorsba lép. Egy férfi sorsába, egy színész sorsába, egy apa sorsába.” – írja a könyv ismertetője.

Bérczes László beszélgetőkönyve Mucsi Zoltánnal szeptember 15-én jelenik meg az Európa Kiadó jóvoltából. A könyv már előrendelhető.

Kiemelt kép: Mucsi Zoltán (Fotó: Origo)