Hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Szentendrei Jazz- és Bornapok 2019. szeptember 27-29. között. A város sétálóutcáján és a Fő téren az ország minden borrégiójából érkező neves hazai pincészetek, borszakmai és kulturális programok várják az érdeklődőket.

Az ország minden borrégiójából mintegy 30 pincészet, borászat képviselteti magát Szentendre sétálóutcáján. A helyi éttermek, termelők és szolgáltatók borvacsorával vagy egyedi, borra hangolt menüsorokkal és programokkal várják a vendégeket. Az Édeni Édesség boltja Merengő Édeni Hármas programján belül, a bor és a csokoládé házasításával különleges ízélményt kínál a borfesztivál idejére.

A Somlói Borudvarban akár borházasságot is köthetnek a vendégek egy pohár tüzes somlóival, a Somlói Borrend képviselőjének áldásával. Ezen kívül részt vehetnek egy izgalmas irodalmi programon, és különleges borkóstolók keretében megízlelhetik Somló férfias fehérborait.

Pillanatkép a tavalyi fesztiválról (Fotó: Deim Balázs)

A történelmi belváros sétálóutcájából kialakított Borkorzó pódiumszínpadán már kora délutántól szólnak az ingyenes koncertek. Fellép többek között az Antal Gábor Trio, az Acustic Umbrella, Pocsai Kriszta és Schneider Zoltán, a Frundi, Jolis Carmen, a Torzsa Gabi Akusztik és a Csillag Júlia Trió. A Fő tér is pezsegni fog: a jazz remekei (a Lilo Upright, CANARRO, Perpetuum, Sillage De Piaf, Zolbert, STEREO SWING, Haraszti Ádám Projekt, Gáspár Károly Trió, Dunakanyar Jazz Quartet, SWING Á LA DJANGO) koncerteznek a nagyszínpadon.

A mediterrán kisváros szőlő- és bortermelési hagyományait a „Borról-borra, korról-korra” – borkóstolással egybekötött városismereti séta során ismerheti meg az érdeklődő. Akinek ez nem elég, fokozhatja a kulináris élményeit, és „belekóstolhat Szentendrébe”: főzőkurzuson készíthet el boros desszerteket.

További információ és a teljes programkínálat ide kattintva érhető el.

Kiemelt kép: Pillanatkép a tavalyi fesztiválról (Fotó: Deim Balázs)