A Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. (KMTG) az Előretolt Helyőrség Íróakadémia című projekt keretében nemrégiben újabb pályázatot hirdetett, ezúttal pályakezdő szépíró kategóriában. A benyújtott pályázatok minőségétől függően a pályázaton legfeljebb 10 pályakezdő szépíró nyerhet felvételt az Előretolt Helyőrség Íróakadémia képzéseire. A pályázatok beadásának határideje szeptember 11.

A nyertes pályázók a 2022/23-as tanév ideje alatt hallgatói szerződés alapján rendkívüli tanulási és továbbképzési lehetőségekben részesülnek, ahol a korszerű önmenedzselési módszereket sajátíthatnak el. Az első tanév eredményei alapján a szakmai elvárásoknak megfelelt hallgatók a második, azaz a 2023/24-es tanévtől kezdődően anyagi támogatásban is részesülnek, amivel a továbbiakban kedvező feltételeket kíván biztosítani a magas színvonalú alkotómunkához, illetve a képzéseken való részvételhez. A KMTG emellett közreműködik a szerzők arra érdemes műveinek megjelentetésében, író–olvasó-találkozók szervezésében is, gondoskodik a médiamegjelenésről, valamint elősegíti a szerzők szakmai érdekeinek érvényesítését.

A pályázatra olyan pályakezdő alkotók jelentkezését várják, akik már betöltötték a 18. életévük, de a pályázat benyújtására meghatározott határidő napjáig nem töltötték be a 25. életévük, illetve kötettel még nem rendelkeznek, de már fel tudnak mutatni tehetségüket bizonyító írásműveket.

A pályázatról bővebben a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. oldalán lehet olvasni.

Kiemelt kép: Illusztráció (Fotó: Mindset Pszichológia)