Az otthon töltött napjainkat nemcsak sorozatokkal, előadásfelvételekkel vagy olvasással lehet megszínesíteni, hanem hangoskönyvekkel is. Hegedűs D. Géza Jászai Mari-díjas színművész 2018-ban négy szépirodalmi művet is felolvasott, amelyek hangoskönyv formában jelentek meg, és amiket a Multimédiapláza weboldalán most ingyenesen lehet meghallgatni. A hangoskönyvek között kettő líra és kettő novella válogatás található, amelyeket Diószegi Endre szerkesztett.

A weboldalon elérhető címek:

Vörösmarty Mihály: Tündérvölgy – a hangoskönyv a költő szerteágazó életművének legszebb és legigazibb alkotásait tartalmazza, különlegessége pedig, hogy a címadó eposzi költeményről most először készült hangfelvétel.

Juhász Gyula és Tóth Árpád: Lélektől Lélekig – a Nyugat első nemzedékének jeles költői ők ketten, a felvételen költészetük emblematikus szép versei hallhatók, amelyek ihlető élményei a vágyakozás, a szerelem és a magány.

Csáth Géza: A varázsló kertje – novellaválogatás Csáth az emberi lélek kiszámíthatatlan és ismeretlen mélységét kutató világszínvonalú elbeszéléseiből.

Móricz Zsigmond: Barbárok – novellaválogatás Móricz vidéki létet ábrázoló műveiből, amelyek a kiszolgáltatottság, nyomorúság, barbárság és az egyszerű parasztemberek mindennapjait mutatják be naturalista ábrázolásban.

Kiemelt kép: Hegedűs D. Géza (Fotó: Várady Nikolett)