Április 24-én a legkisebbektől a felnőtt korosztályig mindenki számára színes, fiktív lényekkel foglalkozó tárlatvezetést, élő társasjátékot és családi csapatépítési lehetőséget kínál a Szépművészeti Múzeum.

„A képzelet szárnyán utazunk, szörnyek után kutatunk. Griffek, sárkányok a falakon, keveréklények a szobrokon. Itt egy szárny, ott egy szarv, meg igen sok szakállas arc. Félig állat, félig ember – téged milyen mesebeli lényre emlékeztet? Kik azok a kentaurok, na és az unikornisok? A Szépművészeti Múzeumban most minden kiderül! Az is, hogy a szép szörnyek derűs lények, de ha mégsem, együtt megszelídítjük őket!” – Szól a Szépművészeti Múzeum programajánlója a Szép szörnyek családi naphoz. A gyerekeket különleges játékos feladatokkal várják: minden állomáson kapnak egy szörnymatricát, amelyet a programfüzet végén a kijelölt helyre kell beragasztani. Összesen öt különböző fura lényt – a Szépművészeti Múzeum gyűjteményeiben látható műtárgyat/festményrészletet – kell beszerezni, a hatodik, üresen hagyott karikába pedig a gyerekek rajzait várják, a saját teremtményükkel. Akik sikerrel teljesítik a feladatot, és a regisztrációs pultnál bemutatják a hiánytalan programfüzetet, nyereményjátékon vesznek részt. 

A programkínálat ezenkívül is változatos: élő társasjátéktól elkezdve, az ókori egyiptomi szörnyábrázolásokon, a görög mitológia csodalényein és az ókor legveszélyesebb bestiáin át, egészen a kézműves alkotó programokig minden korosztály megtalálhatja a neki kedvező elfoglaltságot.

Kiemelt kép: Szépművészeti Múzeum