A Szentendrei Kulturális Központ A költő te magad légy! – „szabad-ötletek jegyzéke”címmel felhívást tett közzé március elején a magyar költészet napja megünneplésére, valamint a hosszú ideje tartó járványhelyzetből való kiszakadás, a kulturális feltöltődés, a közösségi megmozdulás és bemutatkozási lehetőség céljából.

Mi is, mint minden más kulturális intézmény, november óta zárva vagyunk. Ettől függetlenül dolgozunk, missziónkat szem előtt tartva: kulturális élményt szeretnénk biztosítani minden nehézség ellenére, sőt leginkább éppen a nehézségekből való kiszakadás okán” – mondta Lakatos Judit, az intézmény ügyvezetője.

A kezdeményezésre olyan irodalom iránt érdeklődők jelentkeztek, akik nemcsak olvasni szeretik a költeményeket, de ők maguk is írnak verseket. A beérkező művek az április 11-ei hétvégén lesznek olvashatók a városi közintézmények ablakaiban, belvárosi kirakatokban, illetve buszmegállók plakáttartóiban. A 61 versmegállót tartalmazó Szentendre Verstérkép segítségével pedig bárki gyalogosan, vagy kerékpárral könnyedén megkeresheti, és elolvashatja a költeményeket, így ünnepelve meg a magyar költészet napját.

Kiemelt kép: Szentendrei Verstérkép (Fotó: Szentendrei Kulturális Központ)