A Játékszínben június 4-én debütáló Dominógyilkosság című bűnügyi történetet Szente Vajk és Galambos Attila közösen jegyzik szerzőként, a nyolcszereplős drámában Törőcsik Franciska és Fehér Tibor először lép a teátrum színpadára.

A Lévay Viktória főszereplésével készülő színdarab egy magas rangú politikus és szűk holdudvarának kellemesen induló, ám végül rémes hétvégéjét mutatja be: a helyszín egy katamarán, ahol a külügyminisztérium nyolc fontos embere készül közös kikapcsolódásra. A negyvenes miniszterasszony épp öt napja foglalta el a székét, még alig ismeri munkatársait, így örömmel fogadja el helyettesének meghívását a hajójára. Kabinetfőnöke, politikai tanácsadója, személyi asszisztense, ügyvédje, sajtószóvivője és testőre vesz még részt a társaságban. Az este egészen kellemesen indul, mígnem előkerül egy levél. Innentől kezdve egészen másképp alakul a weekend, mint ahogyan azt eltervezték. Lassan kiderül, hogy senki sem az, akinek látszik, mindenkinek van valami rejtegetnivalója… És a tengerről egyhamar nincs menekvés… – áll a színlapon.

A külügyminiszterasszony, Victoria figurája kifejezetten Lévay Viktóriára íródott. Helyettesének szerepét Kolovratnik Krisztián játssza, a további karaktereket Fehér Tibor, Szerednyey Béla, Dobó Kata, Náray Erika, Kovács Gyopár/Törőcsik Franciska és Barabás-Kiss Zoltán/Makranczi Zalán alakítja. A rendező Szente Vajk, a következőképpen fogalmazott az olvasópróbán: „Foglalkoztat, mozgat, ami új. Rendezőként minden olyasmi, amit a hazai néző még nem láthatott, ilyen volt a Nagyvárosi fények műfaji világa, szerzőként pedig minden, amit én nem próbáltam még. Ilyen a krimi.”

A produkció díszlettervezője Rákay Tamás, a jelmezterveket Kovács Yvette Alida és Rákay Tamás készítette, a dramaturg Lőkös Ildikó.

Kiemelt kép: A Dominógyilkosság című darab alkotói: Fotó: Juhász G. Tamás)