Annak ellenére, hogy a kormány március 11-én rendkívüli jogrendet és veszélyhelyzet hirdetett, amelynek értelmében mind a budapesti, mind a vidéki játszóhelyek bezártak, több teátrum is úgy döntött, hogy a falakon belül nem áll le a művészeti munka. Így van ez a székesfehérvári Vörösmarty Színház esetében is, ahol szerdán két darabot is elkezdtek próbálni: Szirmai Albert, Bakonyi Károly és Gábor Andor Mágnás Miskáját, illetve Oleg és Vladimir Presnyakov Csónak, avagy özönvíz előtt című drámáját.

A 2019/20-as színházi évadban rendkívüli népszerűségnek örvend a magyar operett-irodalom talán legismertebb darabja: októberben a Vígszínház mutatta be Eszenyi Enikő rendezésében, decemberben pedig Peller Károly értelmezésében a Szegedi Nemzeti Színház színpadán debütált Miska, Marcsa, Rolla és Baracs humoros szerelmi története.

Székesfehérváron Horváth Csaba állítja színpadra az 1916. óta töretlen népszerűségnek örvendő operettet, ami már csak azért is izgalmas, mert az alkotó korábbi rendezése (John Kander − Fred Ebb − Bob Fosse: Chicago – A szerk.) elsősorban különleges formanyelve miatt elnyerte a Színikritikusok Díját a Legjobb zenés / szórakoztató előadás kategóriájában, illetve szerepel az idei POSZT versenyprogramjában is. Tehát az biztos, hogy Horváth ismeri és jól vezeti a fehérvári társulatot, akik pedig nem kérdés, hogy meg is birkóznak a feladattal: a Chicagoban Roxie-t játszó Kiss Diána Magdolna itt Rollát alakítja, Krisztik Csaba Amos Hart után pedig most megkapta a Mágnás Miska címszerepét.

Partnereik lesznek: Ladányi Júlia (Marcsa), Ottlik Ádám (Baracs), Kelemen István (Korláth gróf), Ballér Bianka (Korláth Lotti), Kuna Károly (Pikszi), Andrássy Máté (Mikszi), Lábodi Ádám (Szele), Sághy Tamás (Leopold) és Kozáry Ferenc (Gida). A bemutató időpontja egyelőre kérdéses, de mi bízunk benne, hogy az idei évadban még láthatjuk a különlegesnek ígérkező előadást.  

Kiemelt kép: A Mágnás Miska olvasópróbája (Fotó: Rostásy Szabó Mihály)