Szécsi Noémi Egyformák vagyunk című művével folytatódik a Katona Jószef Színház K:ortárs című sorozata. A teátrum novemberben hirdette meg meghívásos drámapályázat, amelynek keretében a József Attila-díjas magyar írónő munkája is rendhagyó formában kerül színpadra, Székely Kriszta értelmezésében.

„Néha rádöbbensz, hogy egyáltalán nem ezt akartad? Szorítást érzel a szíved körül? Mindig helytállsz, de olykor nem látod értelmét, máskor meg nem állsz helyt és szégyenkezel? Annyiszor szültél, ahányszor akartál? Kettővel többször vagy egyszer kevesebbszer? Elza és Em harmincéves barátságukból adódóan összeszokottan gyötrik egymást és önmagukat, miközben vonakodva szembesülnek múltuk és jelenük kísérteteivel.” – olvasható a darab színlapján.

Az izgalmas témákat boncolgató előadás két főszerepében Jordán Adél és Pálos Hanna lesz látható, partnereik Takátsy Péter, Bányai Kelemen Barna, Dankó István és Rujder Vivien, további közreműködők: Bánki Mihály, Hajdu Tamás Miklós, Hencz András, Börcsök Olivér, Kövesi Zsombor, Tegyi Kornél, Kertész Janka, Batta Eszter, Kulcsár Nóra és Pallós Nelli.

Az előadás február 27-én 19 órától lesz elérhető az eSzínház felületén keresztül, a produkciót követően Ott Anna beszélget az alkotókkal.

Kiemelt kép: Pálos Hanna, Székely Kriszta és Jordán Adél (Fotó: Horváth Judit)