2019. márciusában két premierre is készül a Katona József Színház, a héten elkezdődtek mind a nagyszínpadi, mind pedig a Kamrában látható bemutatók próbái.

Március 8. Platonov – Kamra

Csehov mindössze 17 évesen írta a Platonovot, mégis felfedezhetőek benne a későbbi drámáinak alapvető fordulatai. Anna Petrovna, az özvegy tábornokné vidéki birtokán tölti a nyarakat, ahol a már megszokott társaság évről évre összegyűlik nála. Platonov, a falusi tanító idén komorabb és élesebb a szokottnál, aminek talán ahhoz van köze, hogy az összeszokott kompánia új taggal bővült: Anna Petrovna mostohafia megnősült, így kerül a társaságba a fiatal és ártatlannak tűnő Szonja. A napok ivással, játékkal és ostoba fecsegéssel telnek, közben persze mindenki próbálja a saját életének drámáit helyrehozni.

Rendező: Székely Kriszta

Játsszák: Ónodi Eszter, Kocsis Gergely, Fekete Ernő, Jordán Adél, Bán János, Nagy Ervin, Bányai Kelemen Barna, Pálmai Anna, Staub Viktória e.h.

Az olvasópróba

Kép 1 / 8

Fotó: Horváth Judit

Március 9. Rozsdatemető 2.0 – Katona József Színház

Fejes Endre regényében egy nyolcadik kerületi család mindennapjait mutatja be az első világháborútól egészen a hatvanas évek elejéig. Olyan történelmi momentumok közben láthatjuk a szereplők életét, mint a fehérterror, a Horthy-korszak, a Rákosi-korszak vagy az ’56-os forradalom. Hábetlerék eközben szerelmesek lesznek, házasodnak, gyermekeik születnek, akik a korszak szűkössége és a szülők bűneinek következményei szabta szűkös keretek között próbálnak boldogulni. Most a Rozsdatemető 2.0-ban Tasnádi István továbbgondolva a történetüket egészen a kétezres évek elejéig mutatja be a család újabb generációinak sorsát Magyarország politikai viharainak viszonylatában.

Rendező: Máté Gábor

Játsszák: Bezerédi Zoltán, Vizi Dávid, Szirtes Ági, Péter Kata m.v., Rujder Vivien, Kovács Lehel, Mészáros Béla, Elek Ferenc, Kiss Eszter, Szacsvay László, Mészáros Blanka, Tasnádi Bence, Bodnár Erika, Ujlaki Dénes, Dankó István, Rohonyi Barnabás e.h., Rajkai Zoltán, Czvikker Lilla e.h., Takátsy Péter, Fullajtár Andrea, Lengyel Benjámin e.h.

Szirtes Ági és Bezerédi Zoltán

Kép 1 / 8

Fotó: Rácz Gabi