A Szegedi Szabadtéri Játékok történetében először kerül színpadra a Chicago musical, amelynek próbafolyamata csütörtöktől a Szegedi Nemzeti Színházban folytatódik. A Fesztivál saját produkciójaként színpadra kerülő musical alkotógárdája már megérkezett a napfény városába, hamarosan pedig a Dóm téren található nagyszínpadot is birtokba veszik.

Az első szegedi próba alkalmából Barnák László főigazgató és Béres Attila rendező köszöntötte az egybegyűlteket. A produkció résztvevői több hete dolgoznak azon, hogy a világ kőszínházaiban évtizedek óta sikerrel játszott előadás méltó otthonra találjon a Dóm tér színpadán is, és a különleges helyszín méreteihez illően elkápráztassa a közönséget. Béres Attila elmondta, hogy az eredeti rendezői elképzelések sokat alakultak a színművészek meglátásai, művészi intuíciója szerint, így valódi csapatmunka eredményeként születik meg a Szabadtéri Játékok első Chicagója. A próbafolyamat korábbi szakaszai során már kiderült, kiváló az összhang az ország színházművészetének legjavát felvonultató darab népes alkotógárdájában. Ónodi Eszter, Czakó Julianna, Nagy Ervin, Janza Kata, Lakatos Márk, Mészáros Máté vezető színészek mellett hazánk több neves színházának színművészei, és Silló István karmester vezényletével az ország különböző pontjairól érkezett zenekari művészek és kiváló táncművészek járulnak majd hozzá az előadás sikeréhez. A húszfős szereplőgárdához a Szegedi Szabadtéri Játékok statisztái is csatlakoztak, akiket július 19-én választott ki a jelentkezők közül Barta Dóra koreográfus és Papp Janó jelmeztervező.

A szegedi munka a gyilkos Roxie Hart elfogásjelenetének próbájával vette kezdetét. Az izgalmas részletet persze némi csavarral láthatják majd a Dóm téri színpad nézői. John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse világsikerű dzsessz-musicaljét először augusztus 12-én tekinthetik meg a színházrajongók a Szegedi Szabadtéri Játékokon, majd ezt követően további öt alkalommal.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Chicago próbájáról (Fotó: Éder Vera)