A Szarvasnak gyermeke címmel készül a TÁP Színház új bemutatója a Jurányiban: a darabot Szabó Zoltán rendezi, aki a társulattal közösen egy olyan előadást szeretett volna létrehozni, amely minden korosztályt képes megszólítani.

A december 14-én debütáló előadás főszereplője Ervin, a jómódú budai fiatalember, aki miután életét veszti egy jávorszarvas-balesetben, hátrahagyott barátai elhatározzák, hogy ápolni fogják az emlékét. Akkor is, ha Ervin ezt nem akarná. Vagy ha épp nem halt meg, s emiatt nekik kell őt megölniük őt. A nyereségvágyból elkövetett zenés igaztalanság a meghamisított 2000-es évek Budapestjéről, a rádiótelefonok hőskoráról szól, amikor még nagy szám volt a Westend vízköpő szökőkútja, az aerobic és a hazudozás. Amikor még divat volt a testvéri szeretet, az AIDS, a szakrális színház meg a butaság. Amikor még érdemes volt valaki másnak képzelni magad, mint ami vagy. Amikor még rossz szemmel nézték, ha valaki szívesebben él egy gleccserhasadékban, mint a legjobb barátai között.

Az előadást Friedenthal Zoltán, Gyöngy Zsuzsa, Jászberényi Gábor, Pertics Villő és Tóth Máté játsszák. A világításért Langó Ádám, a zenéért pedig Kákonyi Árpád felel, az előadás rendezője Szabó Zoltán.

Kiemelt kép: A szarvasnak gyermeke című előadás színlapja (Fotó: Jurányi Ház)