A koronavírus-járványhelyzet okozta időszakban a Nemzeti Színház társulata is a virtuális térbe költözik, hétfő esténként 19 órától élő streaming műsorral várja nézőit. A NEMZETI StreamPAD elnevezésű online műsorfolyam december 7-én 19 órai kezdettel Szarvas József Pustol a hó, avagy könnyű neked Szarvas Józsi… című önálló estjével jelentkezik.

Szarvas József élete a Nemzeti Színház színpadán elevenedik meg, abban a teátrumban, ahová gyermekkora óta vágyott. Egy hatvanéves férfi megáll egy pillanatra, visszanéz, hogy találkozzon önmagával. Találkozzon a tanyasi kisfiúval, a debreceni henteslegénnyel, a Csokonai Színház segédszínészével, a „fekete vonaton” jövő-menő színészhallgatóval, a Vígszínház, a kaposvári Csiki Gergely, majd az új Nemzeti Színház színészével, a viszáki Tündérkert és a Kaszás Attila Pajtaszínház gazdájával. Egy pillanatra megáll, aztán elindul, hogy folytassa útját. Például ezzel az előadással.

Szarvas József és Bérczes László Könnyű neked, Szarvas Józsi… címmel közösen írt könyvet, a Pustol a hó című előadást a 2018 nyarán megjelent életrajzi regényük nyomán készítették. A produkciót a művész szerzőtársa, Bérczes László rendezte, de együtt találták ki azt, hogy ami a papíron működik, hogyan fog életre kelni a színpadon.

További információt a NEMZETI streamPAD élő közvetítéseiről a Nemzeti Színház weboldalán találhatnak.

Kiemelt kép: NEMZETI streamPad (Fotó: www.nemzetiszinhaz.hu)