Július végén mutatta be a Sztalker Csoport a POKET Zsebkönyvsorozat 19. kötetét: Darren Shan Rémségek cirkusza című regényének Ember Márk, a Vígszínház fiatal színművésze lett a nagykövete. A POKET Zsebkönyvek legújabb, 20. kötete Weöres Sándor filozofikus írása, a Teljesség felé lesz.

A kötet 1945-ben látott napvilágot, a szerző ekként nyilatkozott annak megszületése kapcsán: ,,Hamvas Bélának, mesteremnek köszönöm, hogy megírhattam ezt a könyvet: ő teremtett bennem harmóniát. E könyv arra szolgál, hogy a lélek harmóniáját megismerhesd, és ha rád tartozik, te is birtokba vehesd. Az itt következők nem újak, nem is régiek: megfogalmazásuk egy kor jegyeit viseli, de lényegük nem keletkezett és nem múló. Aki a forrásvidéken jár, mindig ugyanez virágokból szedi csokrát.”

A 20. POKET Zsebkönyv nagykövete Szarvas József és a Tündérkertek lesz, a kötet bemutatójára 2019. augusztus 21-én, szerdán 19 órakor kerül sor a Budai Várban található Öntőház Udvarban. Az eseményen Szarvas Józsefen túl fellép Ugron Zsolna és a Sztalker Csoport színművészei. A szabadtéri irodalmi estet a Fortepan fotóival, valamint zenével teszik még hangulatosabbá.

A könyvbemutatóra a belépő 2.000 forint, amely ajándékként az új kötetet is tartalmazza. A jegyvásárlási lehetőség a www.poketonline.hu oldalon ma reggel indult, a helyszínen, a Várkert Bazárban a szabad helyek függvényében lehet csak jegyet váltani a rendezvény napján.

Az elmúlt napokban útjára indult a MOL kutakkal közös tesztüzem is, így további 6, Balaton környéki benzinkúton jelennek meg POKET-állványok. A Sztalker Csoport emellett 2020-ben szeretné a határon túli jelenlétet is erősíteni.

POKET zsebkönyvek (Fotó: Jasinka Ádám)

A POKET zsebkönyvsorozat eddig megjelent kötetei:

Molnár Ferenc – A Pál utcai fiúk
Lewis Carroll – Alice Csodaországban
Esterházy Péter – És mesélni kezdtem…
Karinthy Frigyes – Utazás a koponyám körül
Szerb Antal – Utas és Holdvilág
Virginia Woolf – Orlando
Csáth Géza – Egy elmebeteg nő naplója
Krúdy Gyula – Ady Endre éjszakái
Bohumil Hrabal – Gyöngéd barbárok
Antoine de Saint-Exupéry – A kis herceg
Hajnóczy Péter – A halál kilovagolt Perzsiából
Kira Poutanen – A csodálatos tenger
Rejtő Jenő – A tizennégy karátos autó
Rejtő Jenő – Csontbrigád
Háy János – Sztreccs
Viktor Pelevin – Kristályvilág
Szabó Magda – Az őz
Piotr ​Szewc – Pusztulás
Darren Shan – Rémségek Cirkusza
+ Versantológia – A szarvassá változott fiú kiáltozása a titkok kapujából

A POKET-automaták helyei: Budapest: Déli Pályaudvar, Széll Kálmán tér, Móricz Zsigmond tér, Keleti Pályaudvar (M2 mozgólépcső), Vígszínház, Madách tér, Batthyány tér (HÉV) és Gödöllő (MUZA), Komárom (Brigetio Gyógyfürdő), Szentendre (HÉV), Tata (Kossuth tér), Veszprém (Hangvilla), Szolnok (Aba-Novák Agóra), Eger (Dobó tér)

Kiemelt kép: Szarvas József (Fotó: Rózsa Erika / Nemzeti Színház)