A Káli-medencében zajló programsorozat harmadik napján is színes kínálat várta a kultúra kedvelőit.

Boka Gábor képmutogatása a KŐFESZT-en (fotó: Steindl Gabriella)

A kézműves foglalkozások iránt nem csökken az érdeklődés és a gyerekprogramok is folyamatosan teltházzal működnek. Boka Gábor Toldi – Legenda Historica című képmutogatása akár óránként is mehetne, mert akkora minden helyszínen a látogatottsága. A program nemcsak a kicsik, a felnőttek számára is óriási élményt nyújt, de minden alsó tagozat magyar óráján is megállná a helyét. Hideg Anna néni és Navratil Andrea a fesztivál állandó résztvevői, ők már szinte személyes jóbarátként köszöntik a közönséget, akik az első KŐFESZT óta ki nem hagynák a két hölgy előadását.

Hideg Anna néni és Navratil Andrea (fotó: Steindl Gabriella)

A Váray Akusztik a mozi kertjében szórakoztatta a lelkes rajongókat, utánuk Farkas Zoltán és Borbély Mihály zenés-táncos kavalkádja következett. A Szent Efrém férfikar az előző napi templomi koncert után ezúttal a nagyszínpadon énekelt, ismét felejthetetlen produkcióval ajándékozták meg a közönséget.

A Szent Efrém Férfikar a KŐFESZT-en (fotó: Steindl Gabriella)

A legnépszerűbb hazai népzenész, Szalonna, 18 éve alapította bandáját, így ők az esti koncerttel a nagykorúságukat is ünnepelték a KŐFESZT színpadán. Az Idegen Földre ne siess című előadásukat több százan énekelték velük, ekkor már tetőfokán volt a hangulat. De ezt Szalonna még tudta fokozni: a hajnalig tartó táncházban is ő szolgáltatta a zenét, nem is akart senki hazamenni. Nehéz lesz ezt az estét felülmúlni, pedig egy nap még hátravan.

Részletes műsor a KŐFESZT oldalán olvasható.

A rendezvény a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program és a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatásával jött létre.

Nyitókép: Pál István Szalonna és bandája a KŐFESZT-en (fotó: Steindl Gabriella)