Ma ünnepli 30. születésnapját Szalay Bence színművész.

Szalay Bence 1992. december 1-jén született Budapesten. Kezdetekben papnak készült, de az iskolai színjátszókör és édesapja második feleségének, Gombos Juditnak a hatására végül a színészi pálya mellett döntött. Második nekifutásra, 2014-bensikeresen felvételizett a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, ahol öt évvel később diplomázott.

Több színházban is megfordult az elmúlt évek alatt, de kiemelt munkák kötik a Veszprémi Petőfi Színházhoz, ahol főszerepet játszott Oberfrank Pál mellett A holt költők társaságában és Az esőemberben is, vagy a Spirit Színházhoz, ahol a Papírvirágok című pszichothrillerben lép színpadra Perjés Hilda mellett.

Egy-két kisebb TV-s szerep után, másodéves korában válogatta be Antal Nimród a készülő A Viszkis című film főszerepére, ekkor lett igazán ismert. A felkészülés és a forgatás is nagy kihívásokat tartogatott a számára, amit sikerrel tudott megugrani, hiszen a kritikusok is jól fogadták az alakítását. A filmes és TV-s szakma azóta is előszeretettel keresi és alkalmazza, láthattuk már a Mellékhatás vagy az Apatigris címűsorozatokban, legközelebb pedig A király című, szintén RTL Klubos szériában tűnik majd fel.

Kiemelt kép: Szalay Bence (Forrás: marieclair.hu)