Október 26-án debütál a Rózsavölgyi Szalon új bemutatója, a Hatodik napon, mellyel Szakonyi Károly előtt tiszteleg a társulat, aki épp a premier napján tölti be 90. életévét.

A színdarab szereplői teljesen hétköznapi emberek, akik eltévedtek az életnek nevezett útvesztőben, de azért csak mennek előre rendületlenül. A történetben szereplő Balogh család az édesanya halála után darabjaira hullik, és a tagok már csak nagyon nehezen, vagy éppen sehogy sem találják az utat egymáshoz. Édesapjuk születésnapján a testvérek mégis összeülnek a szülői házban, és bár hiába van meg bennük a szándék, sem elég idejük, sem elég türelmük nincs már egymáshoz.

Szakonyi Károly 1978-ban írta a Hatodik napon című színdarabját, érvényességéből azonban mit sem vesztett az elmúlt majd negyven év alatt. A Madách Színházban tartott bemutató óta mégsem került színre, ám most a Rózsavölgyi Szalonban a szerző engedélyével, modernizált köntösben kerül a bemutatásra. Szakonyi Károly így fogalmazott darabja kapcsán: „Személyes, bensőséges élmények vezéreltek annak kimondására, hogy a szeretet gesztusai mennyire félrecsúszhatnak legnagyobb igyekezeteink ellenére is. Negyven év sok idő a mai gyors ütemű életben, sok minden változott, ám az emberi kapcsolatok minősége a legkevésbé. Éppen ezért a történet a mai publikumnak is ismerős. Ugyanakkor a darab jelenhez csiszolása még közvetlenebbül szólítja meg majd a mai nézőket.” 

Az előadásban olyan közismert művészek lépnek színpadra, mint Szacsvay László, Karalyos Gábor, Járó Zsuzsa, Alberti Zsófia, Mertz Tibor és nem utolsó sorban Sütő András. A darab rendezője Dicső Dániel.

Pillanat a Hatodik napon olvasópróbájáról (Fotó: Kallus György)

Kiemelt kép: Szacsvay László a Hatodik napon olvasópróbáján (Fotó: Kallus György)