Április 11-én, a magyar költészet napján tartották a Versünnep Fesztivál hivatásos versenyzőknek rendezett seregszemléjének döntőjét a Nemzeti Színházban, ahol ebben az évben Szajkó Anita és Nagy Nándor nyerte a fődíját Radnóti Miklós Bájoló című versének megzenésítésével és annak előadásával.

A múlt heti megmérettetésen a tizenegy legjobb produkció versenyzett évfordulós magyar költők műveivel vers- és prózamondás, énekelt vers vagy versmegzenésítés és képzőművészeti alkotás kategóriákban. A döntő zsűrijében Rubold Ödön és Kolti Helga színművészek, Nagy Barbara képzőművész és Neumann Balázs zongoraművész, zeneszerző foglaltak helyet.

A képzőművészeti alkotás kategóriában Pajor András Sziveri János Bábel című verse által ihletett alkotása bizonyult a legjobbnak, a vers és prózamondás kategóriát Bagi Natália Sziveri János Társasvezetés című versével nyerte, az énekelt vers kategória legjobbja pedig Lévai Enikő Éva és Turi Nagy János lett, akik Radnóti Miklós Zápor című versét adták elő. Közönségdíjas lett az Álmodók formáció, amelynek tagjai Radnóti Miklós Szerelmes versével álltak színpadra.A döntő zsűrijében Rubold Ödön és Kolti Helga színművészek, Nagy Barbara képzőművész és Neumann Balázs zongoraművész, zeneszerző foglaltak helyet.

Kiemelt kép: A díjazottak és Kolti Helga (Fotó: egerhirek.hu)