Május 5-én, kedd este 20:30-tól Szabó Magda: Az ajtó című regényének adaptációját közvetíti az M5 csatorna a Debreceni Csokonai Színház előadásában.

Az írónő híres regényéből Adorján Beáta írta a színpadi változatot, amit Naszlady Éva rendező vitt színre Debrecenben. Az előadásban Emerenc, a házvezetőnő alakja révén egy fogadott anya történetét ismerhetjük meg. A budai villában lakó írónő és Emerenc barátságának hátterében jelenik meg a rejtélyes ajtó, ami nemcsak a házvezetőnő lakását választja el a kívülállóktól, hanem számtalan dolgot is elzár: zajt, hangokat, titkokat és fájdalmat.

A kriminek sem utolsó történet talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amit mind ki akarunk nyitni: az ajtó az önmagunkkal való szembesülés és az ettől való félelem. Az előadás egy szépséges emberi sors tükrén keresztül tárja elénk a saját lelkünket. Kiderül, hogy a szeretet és a szentimentalizmus, az igazi élet és a társadalmi elvárásoknak megfelelni akaró élet között nagy a különbség.

Szereplők: Bicskei István (Brodarics úr), Edelényi Vivien (Sutu), Jámbor József (Orvos), Kacsur Andrea (Polett), Kubik Anna (Emerenc), Miske László (Alezredes), Szécsi Bence (Józsi/Fertőtlenítő), Tar Dániel (Sofőr/Ápoló/Fertőtlenítő), Varga Klári (Szabados Magda), Vranyecz Artúr (Tibor).

Kiemelt kép: Részlet az előadásból (Fotó: Debreceni Csokonai Színház)