Október 27-én mutatja be a Pesti Magyar Színház a Szabó Magda klasszikus meséjéből készült zenés előadást, a Tündér Lalát. A valaha volt legcsintalanabb tündér az édesanyjától, Tündérország királynőjétől lopott szárnnyal meglátogatja az emberek veszedelmes, de gyönyörű világát, ahol új élményeket és új barátokat szerez. Ezzel a kalandjával azonban kis híján nagy bajba sodorja hazáját, kiszolgáltatva a gonosz varázsló intrikáinak.

Pavletits Béla mint gonosz varázsló a Tünder Lala című előadásban (fotó: Juhász Éva)

A Tündér Lala egy igazi emberi történet szerelemről, hűségről, gonoszságról, barátságról és elfogadásról. Lala, a renitens tündér, örökös kíváncsiságával megkérdőjelezi a jól bevált értékeket, a kényelmes rendet, a Törvényt. Barátainak választaniuk kell: vele tartanak-e és létrehoznak egy nyitottabb, izgalmasabb és barátságosabb világot, miközben Lala ellenségei minden eszközt bevetnek annak érdekében, hogy Tündérország „boldogságát” tartósítsák.

Döbrösi Laura a Tündér Lala című előadásban (fotó: Juhász Éva)

A kétfelvonásos zenés mesejáték címszereplőjét Sirkó Eszter alakítja, a további szerepekben Horváth Anna (Írisz), Juhász Levente (Amalfi), Pavletits Béla (Aterpater), Tahi József (Omikron), Felhőfi Kiss László (Csill), Döbrösi Laura (Gigi), Tóth Éva (Jusztin), Bede-Fazekas Szabolcs (Simon), Szűcs Sándor (Dagi), Cserdi Zsolt an. (Citó), Péter Polla an. (Citó) és Szathmáry Nóra an. (Und) lesz látható. A díszlet Kovács Yvette Alida munkája, az előadás rendezője Halasi Dániel.

Kiemelt kép: A Tündér Lala című előadás szereplői (fotó: Juhász Éva)