Május 6-án, szombaton a Liszt Ferenc téren, a Zeneakadémia előtti részen, immár tizenkettedik alkalommal rendezik meg A Táncház Napját, amelyen minden a néptáncról, népzenéről szól országhatáron innen és túl.

Az első táncház megrendezésének 51. évfordulóján ország-, világszerte ismét számos program várja majd mindazokat, akiket már magával ragadott a népzene, néptánc sodró világa és azokat is, akik csak most szeretnének belekóstolni. A központi rendezvényt a tavalyi évben bevált helyszínen, a Liszt Ferenc tér Zeneakadémia előtti részén rendezik meg, ahol egész délután élőzenével kísért tánc- és énektanítás, kiadványárusítás és kézműves-foglalkozások várják az érdeklődőket. A 14 órától kezdődő programokon megismerkedhetünk a somogyi, a széki, a szatmári, a moldvai és a mezőségi táncokkal, a széki és szatmári dalokkal, a házigazda Jencsel Noémi lesz, a talpalávalót pedig Tímár Sára és zenekara, a Korinda Zenekar és a Kalász Banda szolgáltatja.  

Az Írók boltjában a Muzsikás Együttes tagjaival Sztanó Hédi tart múltidéző beszélgetést, a Zeneakadémia nagytermében A Táncház Napja 2023 címmel tartanak koncertet, a napot pedig a Hagyományok Házában hétről hétre megrendezésre kerülő táncházban zárják.