A hosszú bezártságot követően szabadtéri koncertsorozatra hívja júliusban a közönséget az Operettszínház.A teátrum egyik legnépszerűbb párosa, Janza Kata és Szabó P. Szilveszter közös dalával nyitották meg a teátrum mai sajtótájékoztatóját.

„A pandémiás időszak mindannyiunkat próbára tett, a türelmünket, az egymásba vetett bizalmunkat, a hitünket és kitartásunkat. Azt gondolom, hogy kijelenthetjük, hogy az Operettszínház remekül állta a próbát.” – kezdte beszédét Kiss B. Attila főigazgató úr. Mint elmondta, nem csak a közalkalmazott, hanem a szabadúszó művészeiknek is sikerült biztosítani a megélhetést az egész pandémiás időszak alatt. A rendvédelmi és az egészségügyben dolgozók után valahol a művészek következnek a sorban, akik az emberek szellemi, lelki táplálékát biztosították, jelentősen mértékben hozzájárulva a mentálhigiéniai egyensúly megőrzéséhez. A főigazgató kiemelte, hogy ugyan az online módon eljuttatott művészi tartalmak nagyon fontosak, de mégis a legfontosabb a találkozás. A csoda az előadók és a közönség között jön létre valahol félúton, és ezekre a találkozásokra lassan sort tudnak keríteni.

A pandémiás időszak alatt jelentős műszaki felújítások kezdődtek a színházban, így emiatt új helyszínt kellett keresniük. A választás a klasszicista Megyeházára esett, ahol a félig zárt tér tökéletes akusztikájával hangosításra sem szorul, és a musical- és operettdallamok a belváros egyik leghangulatosabb udvarában kelhetnek újra életre. A sajtótájékoztatón jelen volt Dr. Tarnai Richárd kormánymegbízott a Pest megyei kormányhivatal részéről, aki kifejezte abbéli örömét, hogy az Operettszínház végre hozzájuk is elérkezett.

Dolhai Attila az Operettszínház sajtótájékoztatóján (Fotó: Németh Anna)

A júliusi koncertsorozatot Bori Tamás rendezi, aki elmondta, hogy a kettősség jegyében állították össze a műsort, ahol öt darab musical és négy darab operett koncertet hallhatnak a nézők, emellett fényfestéssel emelik a kilenc este színvonalát. „A színpadon legálisan lehet állandóan szerelmesnek lenni. Ez a hosszú bezártság nekem azt eredményezte, hogy elvonásai tüneteim lettek. Most itt az alkalom ebben a gyönyörű időben, hogy újra szerelmet vallhassak.” – válaszolta Janza Kata, a színház egyik legnépszerűbb művésze arra a kérdésre, hogy miért várja a júliusi zenés esteket. Dolhai Attila előadásában a koncertsorozatból is kaphattunk egy kis ízelítőt, aki a Hej cigány című dalt énekelte el, és zárásképp Dancs Annamari és Laki Péter a Cintányéros udvar című dalt adta elő.

A Szabad ég alatt koncertsorozat különleges, szabadtéri helyszínén az Operettszínház művészei részleteket adnak elő Ábrahám Pál, Huszka Jenő, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Szirmai Albert és ifj. Johann Strauss közkedvelt operettjeiből. Részletek csendülnek fel többek között A csárdáskirálynő, A Denevér, A mosoly országa, Bál a Savoyban, Erzsébet, Giuditta, Marica grófnő, Mária főhadnagy, Mágnás Miska, Viktória és a Víg özvegy című operettekből is.

Kiemelt kép: Janza Kata és Szabó P. Szilveszter (Fotó: Németh Anna)