Idén először kerül megrendezésre a KŐFESZT – A Szabad Táncház rendezvénysorozat: Pünkösdkor három napon át a táncé lesz a főszerep a Káli-medencében.  Az eseményt, a magyarországi táncházmozgalom 50. évfordulójának tiszteletére rendezik meg a népszerű nyári fesztivál, a KŐFESZT alapítói.

„Ez a három nap a széki mesterek és ősök előtti tisztelgés is. Visszamegyünk a falvakba, kivisszük a táncot a természetbe. Nem biztonsági őrökkel körbevéve, hanem mindenkinek élményt és kikapcsolódást nyújtva lesz lehetősége táncolni, énekelni, kézműveskedni, szabadegyetemen érdekes történeteket hallgatni” – foglalta össze az esemény ötletgazdája és alapítója, Csúri Ákos, aki egykoron maga is néptáncos volt.

A fellépő zenészek, művészek a hazai folklór legmagasabb szintű képviselői. A teljesség igénye nélkül: Pál István Szalonna és bandája, Berecz András, Ferenczi György, Üsztürü zenekar, Navratil Andrea, Fábián Évi, Agócs Gergely, ifj. Zsuráfszky Zoltán, a Tördemic Táncegyüttes, a Veszélyes Banda, Gombai Tamás és barátai, a Kalotaszegi Legénytársulat és sokan mások.

A részletes program, a helyszínek és az összes fellépő megtekinthető az esemény oldalán.

A KŐFESZT – A Szabad Táncház ingyenes rendezvénysorozatot a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program, a Magyar Kultúráért Alapítvány és a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatja.

Kiemelt kép: Az esemény plakátja