Április 29-én debütál a FÉM Színházban az Ágnes, báránykám című darab, Farkas Franciskával a címszerepben. John Pielmeier drámája egy apácazárdában történt csecsemőgyilkosság és három, súlyos terheket és titkokat cipelő nő története – izgalmas krimibe ágyazva.

Egy szenvedélybeteg pszichiáter, egy mélyen hívő “szent” apácanövendék, egy terhelt múltú zárdafőnök és egy holtan talált csecsemő. Ebből az alaphelyzetből indul John Pielmeier világhírű darabja, az Ágnes, báránykám, amelyet most Bodor Géza állít színpadra Farkas Franciska, Gazdag-Kötél Orsi és Pásztor Edina szereplésével. Dr. Martha Livingstone-t, a törvényszéki pszichiátert egy zárdába rendelik ki. Feladata, hogy felmérje egy apácanövendék beszámíthatóságát, akit saját újszülöttjének meggyilkolásával vádolnak. Miriam Ruth anya, a zárda főnöknője eltökélten próbálja Ágnest távol tartani az orvostól, amivel tovább fokozza Livingstone gyanúit. Ki ölte meg a csecsemőt, és ki volt a csöppnyi áldozat apja? Livingstone kérdései arra kényszerítik mindhárom nőt, hogy felülvizsgálják a hit jelentését, a szeretet erejét, és megkérdőjelezzék saját értékrendjüket, viszonyulásukat az emberi bűnökhöz és az isteni akarat megnyilvánulásaihoz.

A történet izgalmas krimibe ágyazva vizsgálja, hogy léteznek-e ma jelenkori csodák, hogy feloldhatatlan-e az ellentét a tudomány és a vallás között. A pszicho-thrillerekre jellemző feszültség és a „nyomozás” során feltáruló fordulatok is az előadás krimi jellegét erősítik. Ugyanakkor a mű alaposan elgondolkodtat az anyaság mibenlétéről és az anyaság lehetőségében megtestesülő női lét lényegéről is. Az előadás jelmezterveit Kovács Kata készítette, a zenei aláfestésről Nagy Lajos és Kettős Tamás gondoskodik, Czigány Judit énekes közreműködésével.

Kiemelt kép: Farkas Franciska az Ágnes, báránykám című darabban (Fotó: Pintér Ákos)