Október 23-án este mutatja be legújabb darabját, a Dagerrotípiát a Stúdió K Színház, amelynek a napokban tartották az olvasópróbáját.

A Szeredás András és Fodor Tamás által írt szövegkönyv Szendrey Júlia naplója, illetve egyéb hiteles dokumentumok által visz színre valódi és képzelt jelenéseket. Petőfi özvegyének élete sok szempontból ismert: író, fordító, akit a maga korában különc viselkedéssel bélyegeztek meg, mert néha nadrágot hordott és szivarozott, ráadásul hozzáment az akkor már nagy népszerűségnek örvendő, elismert költőhöz. Arról azonban már kevés szó esik, hogy hosszú ideig, kitartóan kutatott eltűnt férje után, segítség helyett több kétes ajánlatot is kapott és ezt a nehéz időszakot csak Horvát Árpáddal kötött második házassága enyhítette.

A darab jelenésekben és filmes stílusban meséli el a történetet, emberméretű bábokkal kiegészülve. Az alacsony költségvetésű produkció nagy hangsúlyt fektet a történet minden oldalát és mindenki igazát bemutatni, kellően árnyalva a szerepeket. Próbák sora vár még a Fodor Tamás által rendezett Dagerrotípiára, ami október 23-án láthat végső formájában a közönség.

Kiemelt kép: Stúdió K Színház (Fotó: Vass László)