A Szegedi Szabadtéri Játékokon 2019. július 26-án, valamint 27-én lesz látható Giuseppe Verdi egyik legismertebb operája, az Aida, amelyet éppen 80 évvel ezelőtt, 1939-ben mutattak be először a Dóm téren. A címszerepet Ádám Zsuzsanna alakítja, Radamesként László Boldizsár lép színpadra. Mellettük feltűnik még a színen Kovács István (Egyiptom királya), Gál Erika (Amneris), Kiss András (Ramfis), Kálmándy Mihály (Amonasro), Kálnay Zsófia (Főpapnő) és Szerekován János (Hírnök.) Az előadást Kesselyák Gergely rendezi.

A Szegedi Szabadtéri 2019. május 27-én 11 órától meghallgatást hirdet a statiszta-szerepekre. A jelentkezéseket május 19-ig várják emailben az aida.szesza@gmail.com címre az alábbi feltételek szerint. A jelentkezőktől egész alakos fényképet várnak az önéletrajz mellé, valamint az esetleges színházi tapasztalataik felsorolását. Az önéletrajzban kérik az életkor, valamint telefonszám feltüntetését is – ez az elérhetőség a későbbi egyeztetésekhez szükséges.

Szempontok:

  • 18 év feletti nők és férfiak
  • fiatalos, jó kiállás (előny a sportos, atletikus alkat)
  • jó mozgáskultúra
  • színházi tapasztalat előnyt jelent

A casting helyszíne: 6720 Szeged, Magyar Ede tér 2., Reök-palota

A jelentkezés további feltételeként a statisztáknak vállalniuk kell, hogy a próbaidőszak teljes idején (2019. július 1-25.), az előadásnapokon (2019. július 26-27.), valamint az esőnapon (2019. július 28.) is rendelkezésre állnak.

Kiemelt kép: A Szegedi Szabadtéri színpada (Fotó: Dusha Béla)