Szeptember 7-én, kedden, 21 órától tekinthető meg az M5 csatornán a tatabányai Jászai Mari Színház előadása, Spiró György nagy sikerű darabja, Az imposztor Szikszai Rémusz rendezésében. 

A komédia egy vilnai színházban játszódik, ahol éppen legújabb bemutatójukra, a Tartuffe-re készülnek az alkotók. Főszereplőjük, Bogusławski azonban nem jelenik meg a próbákon. A társulat mégis elkezdi a munkát, ám váratlanul megérkezik egy idegen. A történet betekintést nyújt egy színházi próbafolyamat világába és egy olyan társulat életébe, ami kicsit sem olyan önfeledt, mint ahogyan azt a látszat mutatja. 

A főbb szerepekben Bajcsay Mária (Hrehorowiczówna), Crespo Rodrigo (Każyński direktor), Danis Lídia (Skibińska), Dévai Balázs (Kamiński), Fodor Tamás (Bogusławski), Honti György (Chodźko kritikus), Kardos Róbert (Skibiński), Király Attila (Gubernátor), Lapis Erika (Kamińska), Maróti Attila (Rybak rendőrbiztos), Megyeri Zoltán (Rogowski), Mihály Csaba (Wrobel ügyelő), Mikola Gergő (Damse), Szabó Emília (Pięknowska), Széles Tamás (Kellékes) és Végh Péter (Niedzielski) látható.

A tévéfelvétel szerkesztője Bányász Barna Zsolt, vezető operatőre B. Marton Frigyes, rendezője pedig Márton István volt. 

Kiemelt kép: Jelenet Az imposztor című előadásból (Fotó: Jászai Mari Színház)