A Mozaik Múzeumtúra és a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület közös szervezésében valósulnak meg speciális múzeumtúrák, városi séták és kastélytúrák az idei tavasszal is. A Tájak-Korok-Múzeumok mozgalom szervezésében 1977-ben  állították össze az ország megtekintésre feltétlenül ajánlott látogatható értékeink 1700 helyszínt tartalmazó katalógusát. Ezzel hirdették meg a haza megismerésére, a látnivalók felkeresésére biztató országjáró pecsételős játékot. Az eltelt két emberöltő alatt tízezrek kerekedtek fel, hogy személyesen látogassák végig Magyarország csodálatos természeti, épített és kulturális értékeit. Mára ez a lista több mint 3000 helyszínt sorol fel, és a TKME tervei között további bő félezer objektum felvétele szerepel. 

A speciális múzeumtúrákon a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület és a Mozaik Múzeumtúra szervezésében még öt  kastély túra megszervezésére kerül sor 2022 tavaszán, amelyek során egy-egy település múzeumait, kulturális intézményeit, látnivalóit keressik fel és járják végig a résztvevők szakavatott vezetők segítségével. Legközelebb, március 30-án van lehetőség felkeresni a kápolnásnyéki Helytörténeti és Kovács Kiállítást, majd megtekinthetik a Dabasi Halász-Kastélyt és kiállításait, természetesen a cukrászda meglátogatása sem maradhat ki a programból.

A Mozaik Múzeumtúra idei tavaszi tervei közt szerepel az Edelényi Kastélysziget, a Rhédey-kastély, a Grassalkovich-kastély és az Almássy-kastély felfedezése is.

Kiemelt kép: Mozaik Múzeumtúra (Forrás: Facebook)