Spanyolországi turnéval kezdi 2023/24-es évadát a Szegedi Kortárs Balett: a társulat először Murciában, majd Mallorcán adja elő Carl Orff Carmina Buranáját.

Az együttes a mai napon a San Javier-i Auditorio Municipal Parque Almansában lép fel, majd Mallorcára utazik tovább, ahol az Auditorium Palma de Mallorca színpadán táncolnak. Mindkét alkalommal Juronics Tamás népszerű koreográfiáját adják elő, amely 2001-es bemutatója óta folyamatosan szerepel a társulat repertoárján. A darab szemléletesen ragadja meg egy képzeletbeli barbár közösség félelmeit és örömeit, miközben a saját túléléséért folytat küzdelmet. Juronics Tamás rendezése a Szegedi Kortárs Balett egyik legsikeresebb produkciója.

A Szegedi Kortárs Balett vezetősége megalakulásuk óta kiemelten fontos célnak tartja a nemzetközi jelenlétet: nem csupán Európát utazták körbe, de több más kontinensen jártak, mintegy harminc országban eddig 150 előadást játszottak. Turnéik során gyakran Magyarország kultúrdiplomáciai nagyköveteként vesznek részt fesztiválokon, rendezvényeken és bármerre járnak, mindig nagy sikert aratnak. Ősszel és télen is folytatják külföldi vendégszerepléseiket: októberben Finnországban, Helsinkiben lép fel a társulat, év végén pedig több belga várost érintő turnéra indulnak.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Carmina Buranából (Fotó: Tarnavölgyi Zoltán)