Holnap 123. estjével folytatódik a Szalon online programsorozata. Ezúttal a költészet napjához kapcsolódva a költészeté lesz a főszerep, a meghívott vendég a költő és műfordító, Simon Márton lesz.

A Helikon Zsebkönyvek 99. kötete egy különleges antológia: Simon Márton, a népszerű fiatal költő 99 híres (vagy épp nem annyira híres) magyar költő egy-egy versét választotta ki, megmutatva, amennyire egy antológiában ez lehetséges, hogy mennyire sokszínű a magyar költészet. A Szalon következő „Beleskelődni egy pipacson” című online eseményén Juhász Anna fog beszélgetni Simon Mártonnal a kötet kapcsán. A programhoz ingyenesen lehet csatlakozni a Szalon Facebook oldalán holnap este 19 órától. Az eseményen Pallagi Melitta és Nagypál Gábor színművészek olvasnak fel a versekből.

„Ez egy szubjektív válogatás, egy antológia, az itt szereplő szövegek csakis a saját versízlésemet minősítik, semmi mást. Én voltam a szerkesztő: Simon Márton költő és műfordító, a válogatás készültekor harminchat éves. A verseket utóbbi három minőségem tapasztalataiból válogattam – vagyis írok, olvasok, nyelveken szólok, és ezt már nem a pályakezdők lelkesültségével teszem, így értem a hármat, bár ez négy, ez a lényeg, a nevem csak az illendőség végett van ott.” – írja a versantológiájáról Simon Márton a kötet előszavában.

Kiemelt kép: Szalon #123 (Fotó: Juhász Anna Irodalmi Szalon – Facebook)