November 1-jén és 2-án új előadással jelentkezik az idén 20 éves Trafóban a Frenák Pál Társulat. A rendező, Frenák Pál egy olyan álomszerű környezetet teremt, melyben különböző szociális és kulturális hátterű képeken mutatja be a mai, feszült világot. Az impulzív jelenetekkel az az alkotók célja, hogy gondolkodásra serkentsék a nézőket, és eléjük tárják, hogyan lehet megtalálni a látszólag lehetetlen helyzetekben a lehetséges utakat. Ennek megfelelően tangózik majd egy mozgássérült sportoló és énekel sanzont egy siketnéma színész.

Fotó: Bobál Katalin – bobal photography

A W_all című előadásban tizenegy képet, karakteresen eltérő előadóművészeket láthat a közönség. Ezeket a különböző jeleneteket Frenák Pál húzta egy egységbe, hogy ne csak külön-külön, hanem együttesen, rendszerben is működjenek. A Társulat fiatal táncosai, Esterházy Fanni és Maurer Milán mellett a frissen végzett táncművész, Lőrincz Emma, a sepsiszentgyörgyi M Stúdió táncosai, Deák Zoltán és Polgár Emília is részt vesz az előadásban. Mellettük látható lesz Eoin Mac Donncha, aki Írországból érkezik, Annibal dos Santos portugál táncos és az amerikai Benjamin R. Jarrett is. Az előadás két különleges résztvevője még Mázló Tímea siketnéma színésznő és Kónya Tamás mozgássérült sportoló.

Az előadás a sepsiszentgyörgyi M Stúdió, a Trafó, és a Radikal – Újgenerációs elképzelések, valamint a Frenák Pál Társulat közös produkciója.

Kiemelt kép: Bobál Katalin – bobal photography