December 17-én, szombaton tartotta a Freeszfe Egyesület második aukcióját, ahol 5 millió forint gyűlt össze. A befolyt összeget az Egyesület a 2023 májusában diplomázó televíziós műsorkészítő osztály vizsgafilmjeinek finanszírozására fordítja.

A Geszti Péter által felajánlott Mi vagyunk a Grund! – a pedagógustüntetések himnuszává is vált – dal kéziratának árát az Egyesület a Tanítanék Mozgalomnak ajánlja fel a polgári engedetlenség következményeként elbocsátott pedagógusok megsegítésére. Az aukción izgalmas licitek zajlottak, így még az online felületen is érezhető volt a feszültség egy-egy tárgy árverése során. A két műsorvezető, a már említett televíziós műsorkészítő osztály végzős hallgatói, Hegyi Vivien és Székely Szabolcs közel négy órán át vezették szünet nélkül az élő műsort. A több mint ötven felajánlásból megmaradt öt tételt ötszörös áron vásárolta meg az egyik licitáló.

A legnagyobb összegért, mintegy félmillió forintét Várady Róbert festménye kelt el, de Klimó Károly festménye és Haász Katalin Maszkja is magas áron (300.000 Ft) találtak gazdára. Pogány Judit és Molnár Piroska közös fotóját 220.000 Ft-ért vihette haza a legnagyobb összeggel licitáló, de több tétel is elérte a 100.000 Ft-os határt (Erdős Virág kézirata, Nádas Péter fotója, Reisz Gábor Van valami furcsa bakelitlemeze, Dés László Emlékem vagy kotta kézirata, Rév Marcell fotója, RTL Híradó látogatás, Ascher Tamás rajza).

Kiemelt kép: Pogány Judit és Molnár Piroska közös fotója a Freeszfe Egyesület aukcióján (Fotó: Freeszfe Egyesület)